Geschiedenis

In 1991 vonden tien mannen elkaar in de oude KoKo-kroeg aan de Hoogbrugstraat te Maastricht. Tien mannen die zich anders voelden dan andere leden, én van plan waren om hun studententijd in één groot feest te veranderen. Verschillend van de andere KoKo-disputen, en verbonden door de drang om het verschil te maken, werd tijdens de allereerste vergadering op 11 februari 1992 besloten om een dispuut op te richten onder de naam Annorlunda. Vrij vertaald “Anders” of “Verschillend” in het Zweeds.

Na een proefperiode (een vereiste vanuit SV KoKo voor de dispuutswording) van ongeveer anderhalf jaar, werd de genootschap Annorlunda, reeds bestaande uit zestien leden, op 30 november 1994 omgetoverd tot M.H.S. Annorlunda, met de leus “Verschil moet er is”.

Jaren later, een oud-leden vereniging én circa honderd leden rijker, blijken de kernwaardes en cultuur van Annorlunda tijdloos. De waarden als levenslust en uniekheid, gepaard met de juiste dosis humor en expressie, maken de vriendschappen binnen actief Annorlunda en Annorlumni onbreekbaar en oneindig. Samen demonstreren wij, al meer dan vijf lustra lang, de onlosmakelijkheid en verscheidenheid van Annorlunda door op wekelijkse basis Maastricht, in het groen-geel leeg te drinken. Nog vele mooie jaren liggen voor de boeg.

Skål!